Ota yhteyttä Maksuton arvio

Referenssit

Nyt saadaan energiaa omasta maasta

Perhe: Korpi
Talo: Omakotitalo
Asuinala: 300 m²
Paikkakunta: Tampere
Perheen koko: 2 henkeä
Lämpöpumppu asennettu: 2012
Lämpöpumppu: Diplomat Optimum G2 12
Aiempi lämmitysmuoto: Öljy

Suomen maajoukkuetta ja Tampereen Tapparaa menneinä vuosina menestyksekkäästi valmentanut Rauno Korpi asuu vaimonsa Britan kanssa omakotitalossa Tampereella.

Liki legendaarisen Hakametsän jäähallin naapurissa sijaitseva iso kivitalo on Raunolle niin koti kuin työpaikkakin. Energiatehokkuutta suureen kotiin tuo vasta-asennettu Thermian maalämpöpumppu.

Korven perhe muutti Tampereen taloonsa vuonna 2000, kun Raunon valmennuspesti Sveitsissä päättyi. Jääkiekko sai jäädä harrastukseksi, sillä Korpi oli päättänyt vaihtaa pukukopit luentosaleihin. Kookkaassa, vuonna 1969 rakennetussa talossa riitti hyvin tilaa niin nelihenkiselle perheelle kuin henkilöstökoulutuksia tarjoavalle Korpi Power Oy:llekin.

Nykyään perheen tyttäret, Kiira ja Petra, ovat jo muuttaneet kotoa. Korvet ovat kuitenkin mieltyneet taloonsa ja sen suureen puutarhaan, eivätkä ole nähneet tarpeelliseksi siirtyä pienempään asuntoon. Onpahan tilaa, kun jälkikasvu saapuu visiitille.

Vanha öljylämmitys söi rahaa ja raastoi hermoja

Vankka talo on kestänyt hyvin aikaa, mutta ikävuosien karttuessa eteen on tullut toki peruskorjaustöitä. Taloon on uusittu käyttövesiputkisto, ikkunat ja viimeiseksi lämmitysjärjestelmä.

– Vanha öljylämmitys tuli tiensä päähän. Pannu hiipui ja lämmityksessä oli välillä käyttökatkoksia. Järjestelmän hyötysuhdekin vaikutti kehnolta. Vuodessa öljyä kului noin 4 500 litraa, mikä oli aika paljon, Korpi muistelee.

Rauno ei halunnut hankkia uutta öljyjärjestelmää, sillä lämmitysmuotona öljylämmitys ei tuntunut olevan enää tätä päivää. Päätös oli järkevä, sillä öljyn litrahinta on kivunnut jo hyvän matkaa yli euron, joten Korven talon lämmityskustannukset ylittäisivät tätä nykyä huikeat 5 000 euroa vuodessa.

Informatiivisuus ja asiakaslähtöisyys painoivat toimittajavalinnassa

Ilma-vesilämpöpumppu putosi listalta, koska se ei toimi optimaalisesti kovilla pakkasilla. Pelletti taas vaikutti työläältä ja tilaa vievältä vaihtoehdolta. Kaukolämpöä Korpi harkitsi pidempään, mutta sekin osoittautui hänen talonsa osalta mahdottomaksi vaihtoehdoksi.

– Kaukolämpöä ei tule aivan lähinaapuriin, joten putki olisi pitänyt vetää reilun sadan metrin päästä. Tampereen kaupunki tarjosi meille kaukolämpöä asennettuna 130 000 eurolla. Ei se oikein kannattavalta vaihtoehdolta kuulostanut, Korpi puuskahtaa.

Maalämmöstä Korvilla ei ollut juurikaan tietoa. Naapureilta ja tutuilta saatu positiivinen palaute herätti kuitenkin kiinnostuksen. Rauno keräsi tietoa eri valmistajien laitteistoista ja pyysi lopulta tarjouksen viideltä toimijalta.

– Tampereen seudulla toimivan Thermian jälleenmyyjän, Suncon informatiivinen ja asiakaslähtöinen ratkaisu säväytti. Monet tarjoajista myivät pelkällä hinnalla tai ehdottivat tarpeeseeni liian massiivista ratkaisua. Sunco selvitti asiakastarpeen hienosti. Tämä lisäsi luottamustani Thermiaan, Korpi perustelee.

Hiljaisuus ja huolettomuus saavat isännältä kiitosta

Lämmitysjärjestelmän remontti ajoittui toukokuulle 2012. Lämpökaivojen osalta päädyttiin kahden kaivon ratkaisuun. Ammattitaitoinen porari sai tehtyä kaivot lähelle teknisen tilan ulkoseinää, joten putkivedoista selvittiin pienellä vaivalla. Vanhat lämmitysputket ja patterit osoittautuivat toimiviksi, eikä niitä ei tarvinnut vaihtaa. Saunan ja pesutilan lattialämmitystä varten asennettiin erillinen venttiili.

– Monilla tuttavillani maalämmön käyttö on aiheuttanut patteriverkostoon lämpölaajenemisesta johtuvaa häiritsevää naksuntaa. Thermian pumpun yhteyteen liitettiin tasaajasäiliö ja asentajat lupasivat, että ylimääräisistä äänistä ei tule minulle huolta. Tämä on pitänyt paikkansa, Korpi sanoo tyytyväisenä.

Thermian laitteiston mukavuus ja vaivattomuus saavat Korvelta kiitosta. Halutun huonelämpötilan voi säätää helposti yhden napin painalluksella ja huolloksi riittää, että puhdistaa ajoittain suodattimen ja tarkastaa putkistossa virtaavan nesteen määrän. Järjestelmä toimii itsenäisesti, eikä teknisessä tilassa tarvitse asioida yhtenään, kuten vanhan järjestelmän aikoihin.

Maalämmön toimintavarmuutta on koeteltu talven kovissa pakkasjaksoissa, eikä isännän hymy ole hyytynyt. Thermia ja SunCo edustavat omistajalleen luotettavaa kumppania, jonka tekniikkaan ja osaamiseen voi luottaa.

– Aikaisemmin öljyä tuli Irakista. Nyt saan lämpöä omalta tontilta. On se vaan aika hieno juttu, Korpi toteaa pilke silmäkulmassaan.

Testaa, mikä lämmitysmuoto sopii juuri sinulle.

Siirry testiin