Ota yhteyttä Maksuton arvio

Vesikiertoinen lattialämmitys

 

 
Lattialämmitysputki

Vesikiertoisen lattialämmityksen putkena käytetään vahvaa 5-kerroksista PE-RT -lämmitysputkea. Putken rakenne varmistaan putken happidiffuusiosuojan sekä happitiiveyden kovissakin olosuhteissa. Lattialämmitysputkea on saatavilla 4 eri kokoa 12 mm, 16 mm, 20 mm sekä 25 mm. Omakotitaloissa yleisin käytetty putkikoko on 16 mm. Omakotitalojen yläkerrat ja saaneeraukset voidaan tehdä myös 12 mm putkella. Teollisuudessa ja suurissa kohteissa käytetään 20 mm putkea. Ulkopuolisten tilojen sulanapitoon käytetään 25 mm putkea.

 

Jakotukki

Jakotukkina käytetään RST-jakotukkia. RST takaa materiaalina jakotukin kestävyyden. Rosteriset jakotukit eivät ruostu ja ne kestävät kolhuja paremmin kuin messinkiset jakotukit. Jakotukit toimitetaan aina yhtenäisinä runkolohkoina, näin ollen jakotukki on tiiviimpi ja sen sisäinen virtaus on parempaa. Jakotukeissa on piirikohtaiset säädöt sekä hyvät virtausominaisuudet.

 

Suunnittelu

Jokaiseen kohteeseen tehdään yksilöllinen lattia-lämmityssuunnielma. Suunnitelmassa otetaan huomioon kohteen lämmityksen tarve. Lämmityksen tarpeen mukaan mitoitetaan kohteen putkivälit sekä putkipituudet. Suunnitelmia tehdessä otetaan aina huomioon asiakkaan toiveet sekä erikois tarpeet. Suunnitelmat sisältää putkituskuvan, lämpöhäviölaskelman ja säätöarvotaulukon.

 

Säätöjärjestelmä

Lattialämmitysjärjestelmään kuuluu myös tarvittavat termostaatit ja toimilaitteet. Termostaattien avulla pystytään säätämään lämpötiloja huonekohtaisesti kiinteistössä.  Termostaatteja on saatavina langallisena järjestelmänä (230 V) sekä langattomana järjestelmänä (24 V). Termostaatteja saa myös digitaalisina kahdessa eri värissä.

 

Asennus

Lattialämmitysjärjestelmän asennuksesta vastaa aina valtuutettu lattialämmitysasentaja. Asentaja asentaa lattialämmitysputket suunnitelmien mukaisesti kiinteistöösi. Asennuksen jälkeen järjestelmä koepaineistetaan ilmalla tiiveyden varmistamiseksi. Ilma jätetään putkistoon, jotta mahdolliset putkien rikkoutumiset havaittaisiin helpommin. Asentaja tekee myös loppusäädön suunnitellun taulukon mukaisesti.

 

Asennusalustat

Asennukseen on tarjolla monia erilaisia asennusalustoja. Asennusalustat valitaan aina kohteen tarpeiden mukaisesti. Asennusalustojen ansiosta lattialämmitysputket voidaan asentaa melkein mille tahansa materiaalille lattiaan.

 

Takuut

Valtuutetun lattialämmitysasentajan asentamalle lattia-lämmitysjärjestelmälle myönnetään 10 vuoden toimintatakuu, lattialämmitysputkelle 40 vuoden materiaalitakuu sekä toimilaittelle, termostaateille ja jakotukeille 2 vuoden takuu.

 

 

 

Testaa, mikä lämmitysmuoto sopii juuri sinulle.

Siirry testiin